După scorul obținut la locale, partidul lui Dan Diaconescu a început să devină frecventabil. Surse din organizația băcăuană a PPDD susțin că echipa care va ataca parlamentarele va fi una plină de surprize. Se vehiculează că „au fost deschise ambasade” cu oameni politici destul de influenți și potenți financiar.

Astfel, pe Colegiul 7 oteviștii speră să-l aibă candidat pe Constantin Avram. Asta în condițiile în care nu se ajunge la nicio înțelegere în ACD Bacău, cu privire la candidatura lui Avram sub sigla USL.

În Colegiul 5, PPDD speră să joace cu Ioan Melinte. Directorul de la APIA ar putea fi candidatul lor în condițiile în care Colegiul 5 i-a revenit PNL-ului. Melinte este mebru PSD și nu are nicio șansă să candideze sub sigla USL.

O altă speranță a pepedediștilor este Sergiu Sechelariu, însă nu pe vreun colegiu în municipiul Bacău, ci tocmai în Colegiul lui Iulian Iancu. Informația este însă la nivelul de zvon.

Președintele organizației județene a PPDD, Florin Dănilă ar putea intra în cursă pe Colegiul 2 Senat împotriva lui Vasile Nistor. Pentru același colegiu este vehiculat numele lui Răzvan Șendrea, consilier județean și fost candidat la președenția CJ. Acesta ar mai avea și varianta Colegiului 1 de deputați.

Aceeași sursă a susținut că Angela Bogea nu va candida în această iarnă, la cererea expresă a domniei sale.