SmarandacheApropo de ultimele mişcări populare, liberale sau civice (mai ales cele de ieri) o remarcă interesantă a făcut acum vreo săptămână deputatul Miron Smarandache. El are pe pagina de facebook o „declaraţie politică”, datată 14 mai, în care compară zbaterile „dreptei”, alta decât PDL, cu procesul de apariţie al PLD. Mie mi-a plăcut ultimul paragraf, că în cele anterioare Smarandache a căzut în păcatul politicianului: a lungit-o. 

„Aceste două platforme civico-politice vor avea un traseu previzibil, la comanda preşedintelui Băsescu, care nu se va mai pensiona din politică. Vor înfiinţa un sigur partid, după chipul şi asemănarea PLD, iar apoi calea este deschisă”, zicea deputatul acum o săptămână. Am vaga impresie că începe să se lege.

În rest, o pagină de politician destul de vioaie (făcută în campania electorală şi rămasă activă, ceea ce este destul de rar). Poate cea mai activă din ce am eu în listă în materie de parlamentari băcăuani. Pe aproape e senatorul Dragoş Luchian (PNL) şi deputatul Cosmin Necula (PSD). Ultimii doi plătesc totuşi „tribut” faptului că sunt „la putere”. Ei n-au interpelări la adresa miniştrilor sau Guverului :).  

UPDATE: Era să-l uit pe deputatul Gabriel Vlase (şi iar zicea că-s de-al nu ştiu cui).