PalarProcurorii DNA au șubrezit, fără să vrea, poziția politică a lui Romeo Stavarache.

Odată cu acțiunile publice din ultima perioadă (trimiterea în judecată, percheziții în Primărie și alte locații, reținere, rețineri), procurorii au zgâlțâit serios structura osificată a PNL Bacău.

Lovitura de grație a părut să o dea Klaus Iohannis, atunci când a cerut suspendarea (sau autosuspendarea) din funcțiile politice a  primarului de Bacău.

Însă, în realitate aproape că nu s-a întâmplat nimic.

Preluarea președinției interimare a județenei PNL de către deputatul Palăr, cel mai loial locotenent a lui Romeo Stavarache a înțepenit organizația în trecut.

Lipsa de vână politică a ”opoziției” din PNL este explicată de poziționarea extrem de slabă față de resursele de orice fel (financiare, umane, de propagandă), esențiale în orice bătălie politică.

Pe românește: sunt zgârciți, prost organizați și aroganți.

Succesul de etapă a lui Palăr (mai bine spus Stavarache) vine pe un istoric organizatoric excepțional. Dictatorial.

Nici iminenta fuziune cu PDL-ul Tudoriței Lungu nu produce mari emoții actualei conduceri PNL. Palăr negociază. După Stavarache. El a mai fost negociatorul PNL și în interiorul USL.

Își va conserva pozițiile față de resurse și va deveni următorul președinte al PNL Bacău, în actuala formula sau împreună cu PDL.

Declarații de genul ”pentru binele PNL” sunt povești politice.