În trecut i-am avut pe Gigi Becali şi Vadim Tudor. Acum nu prea mai contează în sondaje. Au fost simpatici o vreme. I-am privit amuzat ca pe nişte saltimbanci. Dar, erau nişte circari serioşi, de modă veche. Aveau rolul lor, destul de bine definit, în politica românească.

Astăzi îl avem pe Dan Diaconescu Senzaţionescu. Un circar zgomotos, total atipic, neprofesionist. N-are nimic la bază. Vadim măcar promova un naţionalism desuet de sorginte comunistă, care a prins o vreme. Iar Gigi se închina pe la izvoarele Legiunii, promovând sub semnul crucii o restauraţie cu miros puternic de extremă dreapta. DD nu are nimic de acest gen. Are doar Elodii, Magde, extratereştri, clarvăzători, manelişti şi alţi bărzăuni cu miros de tomberon de la Tolea.

Am rămas extrem de surprins să aflu că are adepţi din rândul unor băieţi cu şcoală multă, cu oarece capital, care se învârt în lumea bună a Bacăului. Asta înseamnă că păcăliciul nu e chiar păcălitor când spune că se stă la coadă la înscrieri în PPDD. Nu m-aş mira să-l văd cu grup parlamentar. Eu nu pot suporta să-l văd la televizor 2 minute, cap-coadă, dar să-i mai urmăresc şi elucubraţiile politice.

Cum dracu te poţi înscrie într-un partid care poartă numele păcăliciului care l-a înfiinţat. Titulatură de partid mai penibilă nu cred că există în lume. Nici Gigi (care a cumpărat şi finanţat 100% PNG-ul) n-a îndrăznit asta. Nici măcar Kim-ii din Coreea de Nord n-au îndrăznit să schimbe numele partidului după al lor, deşi ar putea foarte uşor. E ca şi cum aş accepta să mă cheme Cătălin Bejan Dan Diaconescu. Şi dacă îşi dă demisia din partid (ca Iliescu din FSN) ce face cu numele partidului?

Şi dacă DD poate, cum să nu poată Irinel Columbeanu (inventatorul columbitului şi sponsorul curvelor) sau Ioan Becali (autointitulat jmecherul, milionarul şi mafiotul)?

Încă nu şi-a dat seama Voiculescu de potenţialul care-i zace prin bătătură, că ar sparge imediat USL-ul. Cu unul ca Mircea Badea, mai tare-n clanţă şi mai aspectuos (măcar are toţi dinţii la locul lor) decât DD, ar putea avea succes cu Partidul Conservator mai ceva ca PPDD. Îmi vine să şterg ultimele fraze, nu de alta dar poate mă citeşte Varanul vreodată şi îi dau idei moca.