PSD nu a atacat cu o virgulă candidatul USR la Primăria Bacău, pe actualul primar Lucian Daniel Stanciu Viziteu.

Nici Pro România n-a excelat în acest sens. 

În tot județul Bacău cei mai neatacați candidați au fost cei ai USR. Nimeni nu le-a purtat de grijă.

Partidul cel mai ofensiv a fost PSD.  Deși se afla „la putere” și-a făcut praf adversarii folosind aproape tot arsenalul oferit atât de media clasică cât mai ales de ceea ce se numește generic „new media”. A avut una din cele mai neelegante campanii, fapt certificat și de decizii judecătorești.

Cel mai mare încasator a fost Ionel Palăr, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean. Din reflex, liderii PSD îl înjură și acum tot pe Palăr deși nu mai este nici candidat, nici președinte la PNL Bacău.

În afară de Benea, necandidatul cel mai activ a fost Sorin Brașoveanu. A fost mai activ decât actualul președinte Ivancea.

Oricum, PSD a reușit, în cele din urmă, să-și prezinte candidații la Consiliul Județean Bacău, dar după campanie. Îmi dau seama că abia acum vor avea și ei un rol de jucat.

În localitățile în care au existat organizații USR, candidații PNL au fost cel mai puternic atacați tocmai de useriști și nu de pesediști cum s-ar putea crede. La Cleja, la Comănești sau la Buhoci a fost măcel.

Ecologiștii lui Manolache au avut cea mai scurtă și nișată campanie. Ei s-au manifestat în câteva zone de unde au exploatat la maximum. Probabil că dacă ar fi aplicat aceeași intensitate uniform ar fi câștigat alegerile.