Băcăuanii plătesc câte 6 lei pe luna să li se ridice gunoiul. Moineștenii de la bloc sunt taxați cu 7 lei, iar cei de la case cu 6 lei. La Dărmănești se plătesc 5,90 lei. Comăneștenii se învârt tot pe aici.

Cei mai proști din curtea școlii sunt buhușenii, oneștenii și tîrgocnenii.

Că la Comănești, Moinești sau Dărmănești sunt primari „nepesediști” poate fi o explicație, pe lângă argumentele economice „calculate” de administrațiile de acolo. Primarii PSD s-au aliniat.

Însă, sunt curios care-i faza cu municipiul Bacău. Dacă Necula poate ține pe loc prețul, de ce să nu se poată și la Buhuși?

Să admitem că la Onești, Dărmănești sau Moinești operează deja Romprest, în urma unei licitații și a unor tarife asumate. Să mai admitem că băcăuanii din municipiu sunt mai băcăuani decât cei din județ și aici nu se mai aplică calculele ADIS-PSD.

Dar de ce amărâții de la Buhuși plătesc 9,61 de lei, conform calculelor PSD-ADIS?

Nici la Bacău nu există contract nou de salubrizare, ca la Buhuși, doar că din municipiu se cară la „celula 1” tone de gunoi zilnic.

De la Buhuși n-a mai plecat o mașină de gunoi de cel puțin un an de zile, în condițiile în care aici nu există nicio rampă, platformă sau ceva de acest gen, autorizată conform normelor (pentru cine nu crede, poate întreba la Garda de Mediu 😊 sau la ADIS sau la partid).

Parcă în contract era altceva.

Îngenunchiații de la Buhuși s-au conformați cerințelor de partid. Până și consilierii liberali au votat ca pesediștii.

Adevarat vorbeam, 

Că nu iubesc mândria și că urăsc pe lei,

Că voi egalitate, dar nu pentru căței.