Cosmin Necula nu mai vrea să-i lase pe liberali în casa naționalizată de pe strada Vasile Alecsandri, aflată în proprietatea Municipiului. În ultima ședință de Consiliu Local primarul i-a cam tăvălit pe reprezentanții PNL.

N-am fost, nu pot cita, însă cred că le-a zis nasol tare, de a determinat reacția de astăzi.

Deputatul Ionel Palăr – președintele județenei PNL și Dragoș Luchian – președintele municipalei au ieșit într-o conferință de presă cu un răspuns extrem de ferm.

Înainte de a cita ce s-a spus trebuie să remarc și faptul că este prima poziție mai dură pe care o au liberalii băcăuani la adresa lui Cosmin Necula și a PSD-ului după pierderea Primăriei în iunie 2016. Nici la alegerile parlamentare Palăr (spre exemplu) nu a avut o asemenea poziție de luptă.

Am impresia că Necula tocmai a dat cu bățul prin gard. Că i-a hărățit nu-i problemă, doar să n-aibă gardul vreo gaură.

„Am ascultat și eu ce a zis primarul Necula în ședința de CL. Parcă am ascultat un comisar bolșevic care înfiera cu mânie proletară partidele de opoziție”, și-a început Palăr conferința de presă.

Am suspiciuni rezonabile că se pregătește un tun imobiliar și pentru a evita o asemenea nemernicie vom declanșa o consultare publică și-i vom întreba pe băcăuani ce doresc, grădiniță, muzeu etc. 

Nu avem nici cea mai mică problemă să părăsim acest imobil, doar că nu dorim să dăm curs planurilor bolșevice. Noi ocupăm acest imobil perfect legal, în baza legii, plătim chiria stabilită chiar de actuala administrație. Am serioase îndoieli și că există vreo revendicare a imobilului. Suntem caz unic în  România. Nicăieri în țară un partid nu a pățit așa ceva. Îi amintesc domnului Necula că PSD și ALDE au sediile centrale pe șoseaua Kiseleff în niște imobile naționalizate.”

Însă, tot circul acesta este făcut de PSD pentru a masca nerealizările administrației Necula. Ei conduc municipiul de un an și tot liberalii îi încurcă.”

Dragoș Luchian a fost mai tranșant și a făcut o analiză extrem de dură a unui an de administrație Necula, numind-o „administrația nulă”.

A fost blocat orice proiect preluat de la administrația liberală, n-a reușit depunerea vreunui proiect pentru obținerea de fonduri europene, n-a reușit nici măcar atragerea unui singur leu din resurse guvernamentale, deși România este condusă de un guvern PSD-ALDE. Nici măcar banii promiși de Sevil Shhaideh pentru realizarea rezervei de apă nu mai vin.

După acestea Luchian a trecut la promisiunile actualului primar făcute în precampania și campania electorală pe care le-a numit „minciuni”:

La Spitalul Municipal situația este exact ca acum un an (…) Necula și-a început campania oficială cu o poză fix în fața acestei investiții, cu promisiuni ferme că în câteva luni vor finaliza lucrările.

Deși în campanie promitea stadion „pentru toți băcăuanii” , am impresia că se făceau calcule cu privire la valoarea terenului. Spun asta că abia după campanie Necula a vorbit despre „mutarea stadionului”.

O altă minciună, care a adus multe voturi, a fost că el va scădea la jumate sau va anula integral taxa de salubrizare. Eu am ieșit atunci în conferință de presă și am spus adevărul, adevăr pe care-l știa foarte bine și Dragoș Benea, șeful său de partid. Este vorba despre un contract, despre niște angajamente luate de municipiul și judeșul Bacău. El a continuat să mintă, a strâns chiar și semnături de la cetățeni promițând scăderea acestei taxe.

(…)

Dar poate cea mai dureroasă decizie a primarului Cosmin Necula, cel puțin pentru mine, a fost anularea burselor pentru elevii merituoși ai Bacăului. Nici Gala Sportului băcăuan nu s-a mai ținut. E tot o lovitură dată performanței.