ponta-si-blagaPSD susține ca alegerile în diaspora să fie organizate de Autoritatea Electorală Permanentă cu înscrierea alegătorilor pe liste cu șase luni înainte de procesul electoral.

PNL n-are nimic împotrivă.

Adică, nimeni nu mai vrea voturi din diaspora. Pentru că extrem de puțini români vor sta la coadă să se vor înscrie pe niște liste, pentru ca peste 6 luni să-și poată exercita un drept constituțional.

Este ca și cum statul al cărui cetățean ești te-ar pune, în fiecare an, să confirmi că ești viu. Și dacă nu vrei să te declare ”necetățean”.

Așa cum arată din declarații, inițiativa PSD îngrădește, condiționează exercitarea unui drept constituțional și, cel mai probabil, nu va trece de Curtea Constituțională.

Că Victor Ponta are boală pe românii din afara țării nu-i vreo noutate. După ce-a pățit în noiembrie anul trecut, este oarecum explicabil, chiar dacă n-are, nicio secundă, dreptate.

Dar că Vasile Blaga a rămas la statutul de căprar, nu l-am crezut pe Băsescu. Co-președintele PNL n-a priceput nimic din ce s-a întâmplat în noiembrie 2015. Nu s-a prins nici ce vrea să facă Ponta cu AEP și înscrierea românilor pe listele electorale cu 6 luni înainte. Altfel nu pot să explic atitudinea liberalului, care este pe cale să anuleze un avantaj electoral natural al partidului său.