Avem corupți, fără corupători.

La noi, în România, mita vine de la Moș Crăciun, după care acesta dispare. Procurorii le comunică mituiților, foarte serios și oficial, adevărul: Moșul nu există!

Rămân doar jucăriile, adică niște programe Microsoft, care rulează, inclusiv, pe PC-urile și laptopurile procurorilor DNA.

Nu prea pricep cum vine asta cu ”procurorii anticorupție au clasat acuzațiile aduse lui Dinu Pescariu și Claudiu Florică.” Păi, dacă nu este corupătorul, cum de a apărut coruptul. Adică dacă nu l-a corupt nimeni, înseamnă că nu-i corupt.

Concluzia mea este că, producând și debitând public o asemenea inepție logică (poate conform legii), procurorii anticorupție au lovit puternic la temelia credibilității DNA și a Justiției.

Prin reflexie logică, Niro, Pinalti sau Cocoș par cam nevinovați, cel puțin ”condamnabili cu suspendare”, dacă nu cumva chiar ”achitabili”.

 

Dacă lucrurile stau altfel, și sunt aproape convins că stau altfel, ar trebui puțin explicate. Nu? Că doar nu-i chiar Republica Procurorilor, așa cum zic unii.