gasteAlegerile europarlamentare au mai dărâmat niște mituri locale. Așa se face că zonele cele mai vizitate de turiști în județul Bacău nu mai sunt Slănic Moldova și Târgu Ocna.

De bază devin municipiul Bacău, orașul Comănești și comuna Sascut.

În Bacău au cântărit greu studenții, elevii, turiștii de la Penitenciar, cei de la Spitalul Județean dar și cei cu vile în comunele împrejmuitoare și care au uitat că au adresa în rural. În total vreo 2884.

În Comănești, turiștii s-au bulucit fix în ziua alegerilor, vreo 725.  Adică vreo 20 de autocare. Cam ciudat, la Comănești n-au nici penitenciar, nici spital județean, nici școale înalte, nici măcar vreo mănăstire. Poate explică cineva cu vine asta.

La Sascut fluxul a fost de vreo 525 de turiști, distribuiți uniform pe cele 5 secții de vot. Nu mai comentez, că-i subiect separat.

În topul destinațiilor turistice urmează orașul stațiune Târgu Ocna, cu 484 de persoane înscrise în lista electorală suplimentară.

Slănicul Moldovei a căzut rău tare. Comparat mereu cu stațiunea Karlovy Vary, orășelul lui Adi Șerban a fost depășit net la numărul de turiști de Buhuși.

De când și-a făcut primarul Turcea crâșmă și hotel între mănăstiri, turismul a explodat. Așa că, în duminica votului în Buhuși erau peste 260 de turiști (că doar n-au votat toți), în timp ce la Slănic erau doar vreo 200.

Textul e o pamfletăreală (asta pentru cretinii care nu pricep ironiile).

Totuși, cifrele sunt reale, așa că ar cam trebui să explice situația cineva, că nu-i normală, chiar dacă se perpetuează de câteva cicluri electorale.