IMG-20130517-00271Au venit în Bacău. Şi atât. Au crezut că este suficient. Marii strategi, vedete. Nişte eşuaţi din politică, din punctul meu de vedere. După marele succes repurtat în faţa a 100 de adepţi, la ce s-ar mai fi obosit cu nişte pârâţi de ziarişti? Asta este impresia mea. Nici măcar nu s-au prezentat. Eh, autosuficienţa lor şi ignoranţa mea. Dar, să mor de-am ştiut cine-s duduile din poză, până n-am citit pe la vecini. Adică ălea de-au stat în faţa ziariştilor, n-am înţeles de ce pentru că n-au prea glăsuit nica. Singurul cu ceva bun-simţ a fost preşedintele, că a zis că-l cheamă Preda şi Marian. În rest nimic. Sau aproape nimic. Nu ne-au zis cine-s băcăuanii leşinaţi după mişcarea lui Băsescu.

M-am pălictisit. Nu mai am chef de jocuri lăzăriene de-a „ghici, cine-i Albă ca Zăpada?”. L-am recunoscut şi salutat doar pe scriitorul Petru Cimpoieşu. Întotdeauna o plăcere, însă nu cred să aibă forţa să le reziste rechinilor politici. Ăsta nu înghite broaşte la micul dejun. Când are ceva de zis zice.

Vorbeau amicii că ar fi în sală şi un anume profesor universitar, ziceau ei că este destul de cunoscut, că apare frecvent pe la 1 TV. Iertaţi-mi ignoranţa, din nou. Habar n-am cine-i. Cum, probabil, nici el nu ştie cine-s eu. Aşacă suntem chit. Şi, oricum, nu cred că va mai apărea pe la 1 TV sau pe la Mişcarea Populară, după dezbaterea privind corupţia din administraţia locală. Cred că va trebui să aleagă. Dar nu-i problemă, va avea la dispoziţie alt post TV, care tocmai se liguşeşte, din reflex, pe lângă noii apăruţi.

Oricum, eu le urez succes! Sunt curios cine-s cruciaţii care până acum au tăcut mâlc şi de săptămâna viitoare vor ieşi în agora şi se vor lua la trântă (oratoric) cu Stavarache şi Benea. Sau iar se pune de-un mare blat, aşa cum a fost întotdeauna în Bacău?