Trei din cei câțiva primari ai PNL Bacău și-au făcut publică trecerea la ALDE.

Știu, mi se va spune că nu există nicio hârtie, că nu este „oficial”. Bineînțeles că nu există nicio hârtie că atunci trecerea ar fi inutilă pentru că primarii migratori și-ar pierde mandatul, conform legii.

Dar cum se cheamă când primarii din Slănic Moldova, Traian și Răchitoasa urcă pe scenă alături de Tăriceanu, Avram și care au mai fost pe acolo?

N-au stat undeva stingheri prin sală, au fost cocoțați pe scenă între primarii ALDE și alți șefi de filiale, ca niște trofee.

Scriam despre deputatul PSD Ionel Floroiu că sfidează legea, că ar fi frumos să-și dea demisia. Acum ar trebui să-i cer demisia lui Avram din legislativ. Corect ar fi și ca Tăriceanu să facă echipă cu el pentru că a girat asta. Dar ce-i o lege a statului român pentru al doilea om în stat, șeful Senatului?

N-ar fi mai ușor să abrogați prevederea aia legislativă care vă încurcă?

Iar dacă Ionel Palăr, deputatul care o face pe șeful la PNL Bacău nu-i zboară din partid ar trebui să-și dea demisia și din funcția de partid și din cea din legislativ.

Din cea de președinte PNL este evident că ar trebui să demisioneze când are o așa hemoragie de primari în organizație.

Iar din legislativ ar trebui să demisioneze pentru că tolerează ignorarea legilor.

Nu le voi cere nicio demisie nici lui Avram, nici lui Tăriceanu, nici lui Palăr pentru că nu mai am așteptări de genul acesta.

Iar cei trei primari n-ar mai trebui votați de electorii lor. Votanții ar trebui să înțeleagă că primarii traseiști sunt niște incapabili, care nu-și pot dezvolta propriile proiecte pentru localitățile pe care le administrează și migrează după tot felul de promisiuni.

Într-un limbaj mai colorat ei sunt niște „atârnache”.

Ei nu sunt curtați de capabili ce sunt, ci pentru voturile pe care le pot aduce la alegerile europarlamentare și prezidențiale de anul viitor. În compensare le vor fi dați bani pentru salarii, eventual de vreun podeț, dar nu prea cred.