O expresie dragă lui Dragoș Benea, când se referă la autostrăzile Moldovei, este că „matematica și geografia nu sunt relative”.

În sine afirmația este corectă. Numai că pusă în context apar multe variabile.

De exemplu cine face, de ce face un studiu despre variantele care ar putea lega Moldova de lumea civilizată.

Cel care face praf studiul comandat de PSD este deputatul Cătălin Drulă membru în comisia de Transporturi a Camera Deputaților, fost consilier pe probleme de infrastructură al premierului Cioloș și membru fondator Pro Infrastructura.

Aș fi putut fi unul dintre susținătorii proiectului A13. Și chiar am fost pentru o perioadă, pe principiul „dacă nu suntem în stare de un A8 măcar de-un A13 să putem”. Eu am fost cel care a semnalat public bariera numită „parc național”.

Asta până am văzut că nici A13 nu se mișcă neam. E mai ieftină, se poate face mai repede și tot felul de lozinci de astea am auzit continuu.

Ba e în masterplan, ba nu este. Ba e finanțabilă prin fonduri europene, ba nu e. Ba ne finanțează Banca Mondială, ba nici n-au fost discuții.

Dacă e așa de cristal A13 și toate argumentele matematice și geografice converg către acestă variantă, de ce trebuie susținută de niște minciuni și jumătăți de adevăr?