neghinaLaurențiu Neghină ar putea fi repus în funcția de primar al Oneștiului. Omul a făcut hârtii peste tot, la Prefectură, la Ministerul Afacerilor Interne, la instanță.

Însă, până la instanță, un ordin al șefului său de partid ar putea rezolva rapid problema. Surse din zona înaltă a UNPR susțin că „se lucrează la o asemenea variantă”.

Să zicem că „Ordinul de prefect” prin care Neghină și Antica erau revocați din funcție ar putea să fie suspendat sau chiar anulat. Habar n-am cum se poate proceda, că astea-s finețuri juridice. Și nici nu știu cât de uzuală este o asemenea soluție.

Cert este că suntem județ unicat, deocamdată. Niciun alt „ales” din România, primar sau consilier, nu și-a mai pierdut funcția.

Nici măcar ceilalți patru primari din Caraș Severin aflați în situații similare cu primarul demis, pentru care Înalta Curte de Casație a emis decizia, n-au fost, încă, maziliți.

Prefectul din Vrancea a zis și el pas la un caz similar.

Nu prea înțeleg cum s-a emis ordinul Prefecturii Bacău în baza celebrei Decizii nr. 18/2015 Înaltei Curți de Casație, pentru că decizia în cauză este emisă pentru o speță particulară. Cine i-a informat oficial, pentru că hotărârile ÎCCJ nu apar în Monitorul Oficial?

Oricum, primarul din Sascut, dacă n-a făcut parte din dosarul „șpagă la BAC”, a fost uitat pe drum.