graficLiberalii nu au acest timp. Ei intră în focul alegerilor din 2016.

Adevărul este că trebuie să fii puțin sinucigaș politic să te opui scăderii TVA și celorlalte facilități fiscale propuse prin noul Cod Fiscal.

Și dacă totuși avertismentul președintelui este unul corect, parcă prea zice cu foc și Consiliul Fiscal?

Dinozaurii de la BNR mârâie și ei la noile taxe, ce-i drept cam fără spor, după ce, nu cu mult timp în urmă, i-au suflat în pânzele politice lui Ponta.

Nici fostul președinte Băsescu nu are cuvinte de bine despre aceste prevederi, deși se află într-o evidentă goană după procente electorale.

Spuneam de liberali că n-au cum să se opună adoptării noului Cod Fiscal, exact în forma pe care Iohannis a trimis-o spre revizuire.

La o primă vedere, o poziție anti Cod ar echivala cu o dezicere de la propria doctrină economică, și o trădare a celui mai fidel electorat, cel activ economic.

În realitate calcului liderilor PNL este mult mai aplicat politic, mai mercantil.

Nu se pot opune unei relaxări fiscale pentru a nu pierde procente electorale în fața PSD, cu 9 luni înainte de alegerile locale și un an și 3 luni înainte de parlamentare.

Dacă iese nasol, vor zice că măsurile au fost foarte bune, dar prost aplicate de Ponta&co. Iar Iohannis va fi „bărbatul de stat” care și-a făcut datoria. Oricum până la alegerile prezidențiale mai este destul timp, iar procentele de încredere a populației sunt amețitoare (sau erau).