(sau așa miroase dezinteresul față de cetățeni)

De câteva zile bune, oricum nu e prima oară anul acesta, în orașul de domiciliu al președintelui Consiliului Județean Bacău pute a rahat. Și nu așa, oleacă, ci de amețești.

Vinovații sunt cunoscuți. Două societăți agricole, una chiar din celebrul grup Agricola Internațional, care își fertilizează exploatațiile din imediata apropiere a orașului cu dejecții de la fermele de pui.  

Împrăștiatul rahatului de pasăre pe câmp nu este interzisă, însă se poate face doar în anumite condiții, meteorologice, geografice și tehnice.

Eu zic că nu-s respectate deloc într-un mare dispreț față de amărâții de cetățeni, cumpărători ai produselor Agricola și Antares.

Sigur că intensitatea mirosului de rahat nu poate fi măsurată iar pe nasul comisarilor Gărzii de Mediu nu ne putem baza pentru că-i înfundat cu puf sau cu frică.

Probabil că nici Sorin Brașoveanu nu are simțul olfactiv foarte bine dezvoltat. Nici primarul urbei nu stă bine la capitolul acesta. Sau poate-s doar cu nasul pe sus. Lipsa unui simț sau doar atrofierea acestuia se numește handicap și ar trebui să posede un certificat în acest sens. Asta ar explica oarecum nepăsarea lor față de valurile de miros de rahat care plutesc peste oraș și reclamațiile cetățenilor.

Oricum, atâta dispreț față de proprii votanții n-am văzut de mult. Îi doare-n șpiț.

Rețelele de socializare sunt pline de sudalme la adresa poluatorilor, dar și a celor plătiți să-i protejeze de abuzuri. Eu le propun celor două societăți agricole să fertilizeze intensiv între 15 mai și 10 iunie.

Dacă nu v-ați prins e vorba de metropola Buhuși, orașul care are mai puțini kilometri de străzi asfaltate acum decât în urmă cu 20 de ani.