moiseFanii lui Moise Guran s-au liniștit. Biziday rămâne în grila TVR. A zis-o chiar Tănase, președintele. Probabil și Moise s-a liniștit.

Doar că, totul a fost o mascaradă ieftină, de credibilizarea avant a lettre (pentru campania electorală) a unor emisiuni mediocre și, clar, părtinitoare, care vor fi folosite din plin în următoarea perioadă.

S-au folosit de imaginea de emisiune de succes, echilibrată, și cu audiență, de care se bucură Biziday pentru a crea o imagine falsă unor trânte de producții TV de partid.

Până la scandalul cu scoaterea din grilă a emisiunii produse și prezentate de Guran, abia de-și mai aducea aminte cineva de prăfuitele ”Vorbește liber”, ”Foc încrucișat” sau ”Starea nației”.

Și ca să vedem dincotro va bate vântul, Sorin Avram l-a pus să vorbescă liber (ironia sorții) pe infractorul, dublu condamnat, Adrian Năstase, nașul politic al prezidențiabilului PSD.

Sigur că omul are o expertiză vastă în politica românească, cea strâmbă și plină de infractori, de construcția căreia este responsabil într-o mare măsură. Însă să-l promovezi la postul național de televiziune este ca și cum le-ai spune tinerilor acestei țări să fure că ajung bogați și îndeajuns de influenți încât să fie vedete.

Veți spune că omul și-a plătit datoria către societate. Corect, deși nu în totalitate, dar asta-i altă discuție.

Am o listă cu foști pușcăriași pentru diverse găinării (cardiști, pești, hoți, șpringari), unii dintre ei onorabili politicieni, sau oameni de afaceri. Poate-i invită Sorin Avram la TVR, în prime time, că Moise Guran sigur nu vrea.