Aș putea spune că s-a încheiat un an în care administrația PSD a cam scăldat-o. În rezumat n-au făcut aproape nimic.

La județ au inaugurat două investiții pornite din mandatul trecut și cam atât.

La Bacău, Onești sau Moinești investițiile tind spre zero. Întreținerea nu se pune. E ca și cum dacă văruiești în apartament te-ai lăuda că te-ai mutat la vilă.

Dacă ar fi să-i credem pe oamenii politici de la putere, anul acesta ar trebui să plouă cu bani de la Guvern. M-am plictisit să-i fac mediocri, însă tare mi-e că nu-mi dau nicio șansă nici anul acesta. Dacă demarează măcar 6 din cele 12 proiecte majore, promit că nu mai scriu negativ un an despre ei.

  1. Primul pe listă se află podul de la Onești. Gnatiuc s-a lăudat că prin vară ar urma să demareze lucrările.

2. La Bacău, Necula încă îl așteaptă pe Stănescu (vicepremierul) să-i semneze contractul de finanțare pentru „rezerva de apă”. Sunt vreo câteva zeci de milioane care ar ura să fie băgate în pământ. Însă, observ că proiectul acesta începe să semene poveste.

3. De un an și jumătate administrația PSD se chinuie să organizeze licitația pentru salubrizarea municipiului Bacău și a celor 22 de comune din zona de nord a județului. Liberalii „făceau jocurile lui Șoșu”. Acum cine mai face și cui jocurile? Ori erau atunci mincinoși, ori sunt acum mediocri.

4. Trebuie închis conflictul dintre ADIS-Romprest și primăriile băcăuane (Moinești, Dărmănești).

5. Reluarea lucrărilor la centura de ocolire a municipiului Bacău. Dacă nu cumva s-au mai descoperit ceva vestigii arheologice sau poate pleacă Tudose prin Vietnam, Cuba sau alte țări tovărășești și ne trezim cu cu vreo firmă de tovarăși ca după vizita lui Ponta la Stambul.

6. Trebuie reluate lucrările la Spitalul Municipal. Măcar poza din campanie să oblige, dacă nu chiar și elucubrațiile cu „holdingul spitalicesc Sfânta Maria”.

7. Realizarea giratoriilor de la Șerbănești și a străzii Aeroportului ar trebui să fie proiecte de prioritate zero. la inaugurarea noului aeroport, Cosmin Necula zicea ceva de 3 trei luni și 4 benzi. Dacă vreți ascultăm înregistrarea.

8. Modernizarea iluminatul public în municipiul Bacău. Proiectul este, banii sunt (parcă), să trecem la treabă, zic.

9. Autostrada Moldova. Ziceți fiecare ce vrea. Eu am zis aici ce cred.

10. Ar trebui să înceapă lucrările de modernizare a pistei Aeroportului Internațional „George Enescu” din Bacău. Nu s-a alocat niciun leu de la Guvern. Au rămas două variante: de finanțare a Consiliului Județean sau fonduri europene.

11. La sfârșitul lunii noiembrie 2017, Consiliul Județean Bacău a semnat contracte de finanțare, prin POR (Uniunea Europeană) și PNDL II (Guvernul României), pentru modernizarea și reabilitarea a 7 drumuri județene și a unui centru școlar. Și câteva primării au semnate contracte similare pe diverse proiecte locale. Ar trebui desemnați măcar constructorii, dacă nu cumva ar trebui demarate lucrările.

12. După scandalul monstru de la începutul lunii decembrie, orice tărăgănare a proiectului de extindere a Spitalului Municipal de Urgență Moinești ar fi rușinoasă și contraproductivă. Finanțarea e asigurată de Compania Națională de Investiții.

Și sigur am uitat ceva.