La ultima conferință de presă a PSD, colegul Pauliuc l-a întrebat pe senatorul Dragoș Benea care mai este treaba cu autostrăzile înnodate ale Moldovei.

Președintele PSD a pasat răspunsul către Lucian Șova, Ministrul Comunicațiilor, trecând peste vicepremierul Stănescu, mult mai îndreptățit să vorbească pe subiect, cel puțin teoretic. Foarte probabil că se știa de atunci că Șova urmează să treacă la Transporturi.

A urmat un răspuns fricos, cu dublu sens, de acela pe care jurnaliștii nici nu-l consemnează. S-a fâstâcit la o întrebare firească.

A zis ceva cu „amândouă sunt importante”, parcă n-a vrut să supere pe nimeni, ca un elev care nu vrea să-și pârască tovarășii de joacă ce tocmai au spart geamul cancelariei.

Nu știu ce a determinat fâstâceala domnului ministru, însă tare mi-e că zarurile au fost aruncate pentru Bacău în ceea ce privește autostrada. Măcar cu o centură de ocolire să rămânem, după mandatul lui Șova.

Dacă nici cu ministru la Transporturi nu se mișcă treaba la centura Bacăului, PSD s-ar umple de penibil. Șova n-ar avea nicio scuză, fie și dacă ne uităm în CV-ul său.

Eu l-aș mai încărca și cu o pistă la aeroport sau cu o reabilitare la Bacău-Onești, însă nu știu cât îl ține mandatul.