Municipala PNL Bacău este una dintre cele mai disciplinate şi plate organizaţii. Depăşeşte tot ce-am văzut în materie de partide politice până acum. Aproape fără gust. Oricum, fără miză. Organizaţia asta a dat, teoretic, un primar şi 3 din cei 5 parlamentari PNL. Niciunul dintre aceştia nu se regăseşte în conducerea municipalei. Ştiu că nu este obligatoriu, însă cred că ar fi sunat altfel. Ar fi dat altă forţă organizaţiei.

Toţi se îngrămădesc la „judeţeană”. La Romeo Stavarache este aproape normal, însă la parlamentari nu este. E aproape ciudat. Părerea mea este că singurul vinovat este tot primarul. Vrea linişte. N-are chef să piardă nicio secundă controlul organizaţiei care-i dă consilierii locali. El taie şi spânzură (iar am zis o platitudine). Cornel Pricope (preşedintele organizaţiei) este un politician disciplinat, ordonat. Exact ce-i trebuie lui Stavarache.

Să nu se înţeleagă că-i contest meritele sau calităţile preşedintelui reales sâmbătă. Prin comparaţie cu ce a fost pe la municipala PNL, Cornel este chiar OK. Iar dacă luăm în calcul conjunctura politică de la alegerile din decembrie 2012, ar fi putut fi în locul oricăruia dintre parlamentarii ieşiţi din colegiile din municipiul Bacău. Însă, astăzi n-ar mai fi fost preşedintele municipalei. Asta sigur.

Sâmbătă au fost alegeri la Organizaţia municipala Bacău a PNL. Nu-i o echipă rea. Sigur peste medie.

Am tot aşteptat să aud vreo vorbă, vreo contestare, vreo nemulţumire. Ha! Mucles toată lumea. Semn că n-am greşit cu nimic în prima frază a acestui text.

Iată noua echipă de conducere:

Președinte:

PRICOPE Corneliu

Vicepreședinți:
1. TESCARU Vasile Sorinel;
2. SCARLAT Liviu Costel;
3. GOIAN Liviu;
4. BÎRZU Ilie;
5. GRIȚCU Gabriel;
6. STOICAN Iulian Vasile;
7. IFTIMESCU Otilia Gabriela;
8. COJOCARU Viorel;
9. RĂDUINEA Răzvan-Cezar

Membri:
1. MITROFAN Emilia;
2. STAMATE Camelia;
3. STANCIU Ștefan Bogdan;
4. ADAM Isabela Elena;
5. CUCU Eusebiu Daniel;
6. ENĂȘEL Maria;
7. VIERIU Dorin;
8. JÂMBU Vasile;
9. DUȚĂ George Bogdan;
10. NOVAC DIACONU Laurentiu;
11. LUPUSORU Costică;

Membri supleanți:
1. PALADE Radu Cristian;
2. BUJOR Costel;
3. RUSU Liviu;
4. HERMEZIU Radu-Alexandru.