voiculescuZilele astea Justiția își susține examenul de masterat cu domn profesor Felix.

Bacalaureatul și l-au luat cu golănași mai puțin instruiți ca Iacobov sau Vântu, niște bișnițari ajunși în vârful economiei naționale prin șmenuri.

Licența și-au dat-o cu Năstase, un specialist în drept, fost premieri, dar slab de înger, îngâmfat și vulnerabil.

Masteratul însă e ceva mai greu. Voiculescu nu-i oricine.

El juca după regulile dure ale capitalismului când unul ca Vântu juca barbut la pușcăria din Bacău. Securist și turnător în același timp, Felix are avut parte de o instruire extrem de sofisticată și temeinică.

În timp ce Năstase își tâlhărea subordonații, ținându-i sub control prin teroare, Voiculescu își plătește extrem de bine oamenii care-l sprijină, dar nu din vreo creștinească mărinimie, ci dintr-o diavolească frică.

Varanul cunoaște foarte bine mecanismele politice, economice, juridice, ale serviciilor secrete, legislative și guvernamentale. Acestă cunoaștere i-a permis să șantajeze, pur și simplu, sistemul. Să-l stoarcă de resurse.

Este cel mai complex personaj ajuns vreodată în fața vreunei instanțe românești.

A luptat din toate puterile, cu toate mijloacele, cu toată știința sa. A intrat în Parlament, de unde și-a dat demisia pentru a câștiga timp, a răsturnat guverne, l-a suspendat pe președinte, a răsturnat o țară, aproape a trimis-o în haos. A manipulat, a cumpărat, a vândut, a făcut victime colaterale. A șoptit, a urlat, a tăcut.

Mâine se va vedea cât de eficient.

Pentru foarte multă lume condamnarea sa este inevitabilă. Însă, dacă scapă (achitare sau trimiterea dosarului spre rejudecare) va deveni cel mai puternic (influent) om din România. Va numi următorul președinte al României.