IMG_20140227_132234Valerian Vreme, Marius Berilă și Vasile Gherasim s-au înscris în competiția internă a Partidului Mișcarea Populară pentru desemnarea candidaților la Parlamentul European.

Vreme a declarat că înafară de cei trei (președintele organizației județene și municipale, secretarul general al organizației municipale Bacău și vicepreședintele organizației județene) și-au mai exprimat intenția și alții însă, n-au trecut de grila Fundației Mișcarea Populară.

În acestă competiție internă a mai intrat un băcăuan, Gabriel Berca, însă, fostul consilier prezidențial a fost propus de organizația PMP din București (Sector 4). ”Noi, Bacăul, îi susținem candidatura”, a declarant Vreme.

Partea grea abia acum începe. Organizațiile județene au făcut propunerile. O comisie va face trierea, după care urmează să fie stabilită lista finală.

Etapa se pare că va aparține Fundației Mișcarea Populară, așa că aștept spectacolul, eliminările, nemulțumirile. Sunt curios de eficiența organizației.

Procesul va fi gata, cel mi probabil, la sfârșitul săptămânii viitoare.

Printre criteriile de care se va ține cont sunt limbile străine, cunoașterea legislației europene, experiența în diplomație sau în administrație.