Fostul senator Dragoș Luchian candidează pentru președinția organizației municipale Bacău a PNL.

El a renunțat la conducerea organizației imediat după pierderea alegerilor locale din 2016, printr-o demisie apreciată la acea dată ca un gest politic corect.

Pe 1 aprilie (și nu este o păcăleală), Luchian și-a anunțat pe facebook intenția de a candida.

Până acum și-au mai depus candidaturile pentru aceeași funcție doi dintre consilierii locali ai PNL, Daniel Miclăuș și Mircea Fechet, dar și alți trei activiști liberali: Viorel Cojocaru (fost consilier local), Eusebiu Cucu și Dan Berdilă.

Dacă pentru 3-4 din cei 6 politicieni, candidatura pare doar un exercițiu fără prea mare miză, Luchian este singurul care are ceva de pierdut, cel puțin ca imagine politică.

Deși Fechet, Miclăuș sau Cucu par extrem de legați de Luchian, cel puțin în istoria recentă, cei trei făcând echipă la alegeri cu mai puțin de un an în urmă, eu zic că bătălia va fi pe bune.

Singura necunoscută în toată ecuația acesta politică pare a fi data alegerilor. Luna se știe, aprilie, nu se știe exact când în aprilie. 🙂

Sunt curios pe cine vor susține foștii pedeliști, care nu par a fi reprezentați de nicio candidatură din cele 6, deși, la acestă dată, organizația este condusă de deputata Tudorița Lungu, care, aproape sigur, nu va candida.