gelu diaconuPoate ați auzit de stimabilul domn Gelu Diaconu. Dacă nu, vă zic eu.

Este șeful ălora care i-au chiloțărit pe buticari și tarabagii, înainte de Paști.

Inițial am zis că instituția dânsului comunică defectuos, deși, pe fond, are dreptate, iar acțiunea a fost un succes (am să explic într-un alt text de ce zic că a fost un succes).

Însă, omul are grave probleme de poziționare în societate. S-a trezit șef, peste o instituție cu niște mașini cu girofar și inscripționate, și i s-a urcat la cap.

Ieri, le-a dat cu tifla unor parlamentari. Buni-răi, corupți-necorupți, competenți sau mai puțin competenți, ăștia-s. Noi i-am trimis acolo. Ne reprezintă.

Iar onorabilul domn Gelu e doar un lefegiu, vremelnic ocupant al unei funcții mari. Cam obraznic s-ar părea. În termeni penali s-ar zice că a făcut un abuz de putere.

Într-un stat funcțional, astăzi, impertinentul era șomer. Premierul Ponta și ministrul Orlando Teodorovici n-au zis nimic, n-au reacționat în niciun fel. Practic, și-au asumat această atitudine obraznică.

Fără o poziționare normală a parlamentarilor Puterii, cei ai Opoziției sunt ca agheasma.

Dacă deputații PSD nu reacționează, înseamnă că acceptă că statutul Parlamentului este de instituție aproape inutilă, ceea ce nu-i tocmai în regulă.

Ce era dacă onorabilul domn Gelu venea în fața comisiei și le dădea în cap ignoranților cu cifrele, care-s de partea sa, clar?

Nici măcar șefa DNA, cea care are la cingătoare cheile Beciului Domnesc, nu și-a permis vreodată să nu respecte instituția Parlamentului, indiferent de cine-i populată ea și s-a prezentat de câte ori a fost convocată.