Propun ca ministerul condus de doamna Sevil Shhaideh să se numească Ministerul Cârpelii Regionale.

Că eu asta văd că face, dă bani pentru ulițe. Să nu-mi aud vorbe, foarte bine că-i dă și pe ăștia, dar la alții se fac autostrăzi.

În urmă cu vreo două săptămâni, am avut în față cel mai greu om din Guvernul României, după Grindeanu și, evident, Dragnea. Se intitulează Sevil Shhaideh – vicepremier și Ministrul Dezvoltării Regionale.

I-a lăudat pe primarii băcăuani, cei cu 300 de proiecte pregătite și cuminți, care nu au bârâit-o cu nimicuri. N-am zis nimic. Deși, pot face pariu că nici jumătate nu vor intra la finanțare de la Guvern.

S-a lăudat că dă bani pentru apa Bacăului, resursa alternativă. Foarte bine! Putea să dea și pentru înlocuirea magistralei care a făcut războiul. Dar poate nu i-a cerut nimeni.

Și încă două-trei de astea domestice. Totuși, nimic, despre podul și apa de la Onești.

Iar când a îndrăznit, nu mai știu care, să aducă aminte de repartizarea banilor către Moldova și autostradă s-a declanșat jihadul.

Dragoș Benea s-a făcut scut în fața șefei de la Guvern și ne-a tras un perdaf să ne învățăm minte.

E adevărat că înafară de transmiterea online a evenimentului n-am scris nimic până astăzi. Am crezut că-i suficient. A văzut lumea ce și cum s-a petrecut, cine și cu ce s-a lăudat.

Numai că astăzi n-am mai răbdat. O laudă ăștia pe acestă Elena Udrea a PSD-ului pe toate gardurile. Mai au oleacă și-i fac bust în Parcul Cancicov, o fac cetățean de onoare și-i dau loc de veci la Sărata.

După umila mea părere, sintagma „Dezvoltarea Regională” presupune investiții de genul: parcuri tehnologice și industriale, autostrăzi, aeroporturi, infrastructură high tech  etc.

Nu cred că dezvoltarea regiunii de Nord Est se va face asfaltând ulițele nu știu cărui cătun sau construind sute de kilometri de canalizare fără a avea niciun beneficiar-abonat. Și astea trebuie făcute, dar nu-s o prioritate.

Voi da exemplul cu municipiul Iași, că tot am fost ieri pe acolo, dar și pentru că voi irita multă lume. Investițiile guvernamentale (aeroport, centură de ocolire, infrastructură rutieră etc.) au împins orașul celor 7 coline cu 50 de ani în fața Bacăului. Dar să vedeți cum arată comunele din jur.

Noi dezvoltăm Bacăul pornind de la firul ierbii din Valea Zeletinului.