Vinerea trecută am fost la o conferință de presă susținută de cei doi deputați PNL de Bacău, Tudorița Lungu și Ionel Palăr.

Standard, corect așezată, cu subiecte la zi: războiul PSD contra PSD, conflictul dintre sindicatul de la CRAB și primarul pesedist al municipiului Bacău, podul rutier de la Onești care stă să cadă, împărțirea banilor discreționar de către ministrul nedemisionar Sevil Shhaideh.

Ne bucurăm că parlamentarii băcăuani iau atitudine, că au poziții publice pe subiecte care ard pe agenda publică, dar parcă e o chestiune redundantă. Când s-a terminat conferința am fost tentat să zic că asta știam deja.
Așteptam ceva mai mult, un pic de creativitate.

Pesediștii le-au vopsit podul de la Gârleni pentru mult mai puțin.

S-au dat cu curul de pământ că-i scumpă apa (deși erau direct răspunzători), că gunoiul poate fi colectat gratuit (eu sunt tentat să le dau dreptate, chiar dacă știu că nu se poate din cauze economice reale). Au venit cu o bucată de țeavă ruginită și găurită în conferință de presă.

Nu le cere nimeni liberalilor să facă bungee jumping pe podul de la Onești, dar să aprindă o lumânare pentru Guvernul Grindeanu puteau (sunt extrem de inspirat în dimineața asta 🙂 ) sau ceva similar.

Știu de la Grindeanu că madam Shhaideh umblă cu fofârlica la atribuirea fondurilor PNDL (și parcă nu l-aș contrazice foarte repede), dar nu știu niciun proiect liberal amânat de la finanțare și nici ce va face primarul penelist fără banii de la Guvern.

Dacă tot au vreo trei reprezentanți, prin concurs (ca și directorul Bejan), în CA-ul de la CRAB, poate aflăm și noi ceva mai mult decât ce ne-a zis sindicatul apei chioare sau primarul Necula.