Nu-i vreo glumă, este exact situația reală și oficială din județul Bacău.

Pentru înmatricularea unei mașini ai de așteptat fix o lună de la data programării „online”.

Pentru a reduce aceste termene, Prefectura Bacău a dispus: „suplimentarea efectivelor de la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor cu 4 lucrători, detașați de la Inspectoratul de Poliție Județean și Inspectoratul Județean pentru Situații de Urgență. Aceștia vor desfășura activități pe linie de eliberare permise de conducere și pe linie de înmatriculare vehicule rutiere, precum și eliberare autorizări numere provizorii.”

În municipiul Bacău, zilnic, se pot procesa 120-130 cereri pentru înmatriculare, 80-90 numere provizorii, 100-110 candidați la proba teoretică și 70 de candidați la proba practică pentru obținerea permiselor de conducere auto.

Proba teoretică pentru obținerea permisului de conducere se susține, zilnic, în aceeași zi în care cetățeanul se prezintă la ghișeu pentru programare. În ceea ce privește susținerea probei practice, în prezent, candidatul admis la proba teoretică, este programat la începutul lunii ianuarie 2018.

De asemenea, o persoană care dorește să își înmatriculeze un autovehicul, are posibilitatea de a se programa on-line, primele locuri disponibile fiind începând cu data de 2 noiembrie 2017, respectiv 18 octombrie 2017, pentru autorizare provizorie.

O altă măsură dispusă de Prefectură este ca „orașul” (activitățile de examinare la proba practică pentru obținerea permisului de conducere) să se dea și sâmbăta, în program normal de lucru.