Știrea zilei vine de la Buhuși, primarul de acolo a trimis oameni în șomaj și a redus veniturile angajaților din primărie cu 25%, chipurile pe un program de lucru mai scurt.

Vrăjeală electorală în cel mai pur stil pesedist. A trimis acasă bibliotecarii și pe cei de la casa de cultură. După mintea primarului de la Buhuși cadrele didactice ar trebui trecute în șomaj. Noroc că nu-i la guvernare cu partidul domniei sale. A scutit 3 lei de la buget.

Poate-i explică cineva tovarășului de la Primărie că activitatea unei Biblioteci publice nu se limitează la „dă-mi cartea – ia cartea” și nici a unei Case de Cultură nu se rezumă la măturat sălile după întâlnirile electorale, religioase și baluri de boboci. Putem să presupunem că ar avea și primarul ceva dreptate, dar în acestă situație nu șomajul tehnic e soluția, ci unul de lungă durată.

Iar asta cu reducerea cu 25% a salariilor angajaților din Primărie e praf în ochii alegătorilor. Primarul Zaharia știe că este în târg un curent destul de puternic împotriva angajaților din primărie care nu fac nimic, mai mult încurcă decât descurcă și își mai fac și cumpărăturile în timpul orelor de program, sau alte treburi.

Acum tovarășul de la primărie o face pe bunul administrator mimând aplicarea principiului „nici pâine fără muncă, nici muncă fără pâine”.

Ce nu spune cu toată gura sau deloc este că aceeași oameni cu programul redus fac aceeași muncă. Nu a scăzut niciun volum de muncă. Nu s-au oprit șantierele Buhușiului, nici magazinele nu s-au închis, nici proiectele europene nu s-au suspendat, nici nu s-a simplificat vreo procedură la urbaninism, mediu sau taxe și impozite. E aceeași muncă plătită mai puțin.

Deci, se poate. Concluzia ar fi că sunt prea mulți anjații în Primăria din Buhuși. 🙂

Dacă măsurile acestea s-ar fi luat pentru mai mulți ani, ca făcând parte dintr-un program local de eficientizare a adminstrației locale și dezvoltare economică a orașului, probabil că l-aș fi aplaudat pe primar, dar e o escrocherie electorală de cea mai joasă speță.

Un fel de curbă de sacrificiu a la Buhuși.

Știți că aici s-au inventat și bordurile tencuite pe fonduri europene, când actualul primar era doar viceprimar.