buletin votBiroul Electoral Central a aprobat modelul buletinului de vot de la alegerile prezidențiale din 2 noiembrie.

Numele celor 14 candidati sunt tiparite pe doua pagini, în ordinea stabilită în urmă cu o saptămână. Macheta buletinului de vot a fost concepută cu doua pagini, astfel încât 8 candidați să fie pe prima pagină, iar ceilalți 6 pe a doua.

Primii opt sunt: Kelemen Hunor (UDMR), Klaus Iohannis (ACL), Dan Diaconescu (PPDD), Victor Viorel Ponta (Alianța Electorală PSD-UNPR-PC), William Brînză (PER), Elena Udrea (PMP), Mircea Amariței (Prodemo) și Teodor Meleșcanu (independent).

Ceilalți 6, pe pagina a doua a buletinului de vot: Gheorghe Funar (independent), Zsolt Szilagyi (PPMT), Monica Macovei (independent), Constantin Rotaru (Partidul Alternativa Socialista),Calin Popescu Tariceanu (independent) și Corneliu Vadim Tudor (PRM).

Monica Macovei este singurul candidat independent care are semn electoral, Teodor Melescanu, Gheorghe Funar si Călin Popescu Tariceanu candidând doar cu numele.

Alegerile prezidențiale de anul acesta înregistrează și câteva premiere. Două femei candidează pentru funcția supremă în stat. În cursa din acest an s-au înscris 3 cetățeni români de altă etnie decât cea română.

Aproape o treime dintre candidați și-au mai încercat norocul și în alte alegeri prezidențiale.