Paul Cotîrleț a intrat în forță în viața politică moineșteană. Candidatura sa din partea celui mai mare partid românesc, PSD, dezvăluită deja în presa locală, definește și explică prima propoziție.

Sâmbătă, Cotârleț jr. a încercat ceea ce în trecut a reușit Sechelariu la Bacău și, mai recent, Olguța Vasilescu la Craiova: să folosească așa-definitul concept de responsabilitate socială în favoarea sa. Adică să speculeze dragostea moineștenilor pentru fenomenul fotbalistic.

Dacă Olguța a defilat cu tricoul de legendă al Universității pe țâțe și a câștigat, de ce nu ar câștiga fostul junior al Petrolului simpatia găzarilor, dacă a făcut schimb de pase cu Belodedici sau l-a pupat Dănuț Lupu pe maidanul copilăriei?

În teren gloriile și-au făcut datoria. Însă, în tribune a fost puțin cam nasol. Și nu mă refer la iubitorii fenomenului, că ei s-au veselit, ci la elitele de partid.

În primul rând, tânărul candidat PSD n-a fost girat de niciun „greu” de la județeana de partid la prima sa acțiune publică din acestă campanie-precampanie, cum vreți să-i spuneți.

În schimb, și-a făcut loc în mijlocul tribunei oficiale Vasile Nistor, fostul senator, căzut între scaune la ALDE. Nu știu cum o fi găsit stadionul din localitate, că înainte de a-l scoate la pensie Tăriceanu, atunci când i-a reprezentat pe moineșteni în Senat, nu cred să fi trecut mai mult de două ori pe la biroul său parlamentar din localitate, care, oricum, nu era lângă stadion.

Un alt personaj, de acestă dată local, care s-a cocoțat în tribuna VIP este fostul primar Vasile Ailincăi, care deși a fost exmatriculat o bună bucată de timp din viața politică locală, din cauze decise de judecători, are măcar meritul să fi fost primar în urmă cu 20 de ani.

Păi, cu vip-uri de astea în galerie, poți să-l ai și pe Maradona în teren, că meciul devine extrem de dificil.

Cu ocazia asta mi-am amintit și unde a făcut junioratul politic candidatul PSD.

I-am încercuit cu albastru (Nistor) și roșu (Ailincăi) ca să nu existe vreun dubiu, că mai sunt și tineri prin PSD care nu i-au prins pe cei doi pensionari în activitate. Era să uit, Nistor n-a fost selecționat niciodată la echipa mare a PSD Bacău. El a jucat doar împrumutat la PD, PLD, PC, ALDE.