fermierul-anuluiDaniel Constantin se ține de petreceri. Probabil îi duduie agricultura, după modelul economiei prietenului său Ponta.

N-am priceput ce-i cu ”Balul Fermierilor”, dublat de premiile ”Fermierul Anului 2014”, organizat săptămâna trecută în premieră pe țară, că n-a fost nici Ziua recoltei, nici echinocțiu de toamnă.

Am aflat de tărășenia cu șpriț de pe un sait de profil. Nu zice acolo și de lăutari, dar poate or fi fost.

La bal au fost premiați fermierii performanți pe fiecare județ.

Lista câștigătorilor din județul Bacău îl are în cap pe Laurențiu Baciu, președintele LAPAR, până nu demult inamicul public numărul unu al ministrului.

Se pare că în ultima perioadă au devenit mult mai cordiali unul cu altul.

O fi trecut vremea când Constantin trimitea brigăzi de anchetatori prin județul Bacău să-l caute pe Baciu la ouă și alte produse agricole.

Or fi trecut și vremurile când Baciu conducea batalioanele de protestatari în București, în eroicele lupte cu jandarmii.

După cum se vede și în poză, lucrurile par a fi din ciclul ”Ultima noapte de război, întâia noapte de dragoste”. Să le fie de bine! Că noi suntem un popor iubitor de pace.

Prin acordarea premiilor ‘Fermierul Anului 2014’, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale dorește atât să încurajeze producătorii agricoli să continue investițiile și eforturile, astfel încât agricultura românească să devină principalul motor al creșterii economice, cât și aducă în prim plan producătorii agricoli care au contribuit la obținerea acestor rezultate extraordinare, prin care demonstrează că, în România, se poate face agricultură performantă, la standarde europene, cu respectarea cerințelor consumatorului. – zice un comunicat oficial al MADR

List a câștigătorilor din județul Bacău:

  1. SC ROMAGRIA SRL (Administrator : ing. Laurențiu Baciu)
  2. SC NOVA CEREALIS SRL Bacău (Administrator : ec. Andrei Pantelimon)
  3. SC COMIS SOLONT SA Solonț (Administrator : ing. Ilaș Viorel)
  4. FERMIERUL DE MIJLOC : SC ROLEX SRL Bacău (Director : ing. Ioan Chiriac)
  5. TANARUL FERMIER : SC VIFLORA FOREST SRL Bacău (Administrator : ing. Ilaș Constantin)