În piața politică băcăuană circulă multe informații cu privire la actuali parlamentari care nu vor mai candida la alegerile din 9 decembrie. Singura certitudine este pedelistul Vasile Gherasim. Destul de credibile mai sunt și zvonurile despre Antochi și Mitrea.

PDL: Vasile Gherasim – deputat, Colegiul 7 Bacău

Gherasim a ajuns în Parlament de pe locul doi (la redistribuire). În prima parte a mandatului a activat sporadic prin zonă. Și-a impus chiar subprefectul județului de la acea vreme, Mugurel Gelu Dascălu. A fost acuzat că a destabilizat (lichidat) organizația PDL din Moinești.  În a doua parte a mandatului nici n-a mai trecut prin colegiu sau pe la sediul din Bacău a PDL. El a obținut o funcție de conducere în organizația de București a partidului. Informația este confirmată de conducerea PDL Bacău.

PSD: Gheorghe Antochi – deputat, Colegiul 4 Bacău

Antochi este fostul președinte de la Agricola Internațional. Și-a câștigat colegiul, însă fără a depăși 50%. Campania din 2008 a fost destul de controversată, existând destule reclamații cu privire la mita electorală. În folclorul zonei rămânând multe povestiri cu tirurile de la Agricola. La scurt timp după intrarea în Parlament, Antochi s-a arătat dezamăgit de ceea ce se întâmpla aici. Cu toatea cestea și-a dus la final mandatul, fiind unul dintre cei mai disciplinați, constanți și serioși deputați. Informația, destul de veche, este din mai multe surse, însă  au fost și informații contrare făcute în ultima perioadă.

PSD: Cătălin Mardare – senator Colegiul 3 Bacău

Singurul senator băcăuan care și-a câștigat colegiul cu peste 50% din voturi. Mardare face parte din categoria politicienilor percepuți mai mult ca tehnocrați. Informația dintr-o singură sursă, neverificată.

PSD: Iulian Iancu – deputat Colegiul 8 Bacău

Deși n-are nicio legătură cu zona în care a candidat, Iancu și-a câștigat colegiul cu un scor zdrobitor, scor de care n-ar fi străini nici primarii PDL sau preoții din zonă. Oricum, niciunul dintre votanții săi din 2008 nu cred că l-a mai văzut după alegeri. Însă, deputatul este unul din specialiștii PSD în domeniul energetic, gaze naturale, petrol, extrem de util partidului. Numele său a fost vehiculat, inclusiv, pentru preluarea ministerului de resort în Guvernul Ponta. Informația este doar un zvon, neconfirmat, încă.

PSD: Elena Mitrea – senator Colegiul 4 Bacău

Mitrea a dat note informative Securităţii pe când era în liceu. A fost racolată sub numele de cod „Martinaş” şi a primit decizie definitivă de colaborare din partea Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. A continuat să voteze legi în Senatul României.Ea nu riscă nimic, având din nou posibilitatea să candideze, cu condiţia să recunoască acest lucru în declaraţia pe propria răspundere. Cu toate acestea, există convingerea, la nivelul conducerii PSD , că Mitrea nu va mai candida. Decizia, în acest caz, îi aparține lui Viorel Hrebenciuc.

PDL: Mihai Banu – deputat Colegiul 5 Bacău

A existat un zvon cum că pe deputat l-ar bate un gând de retragere, din cauza pierderii mai multor primari din colegiu, însă acesta a fost infirmat.