suspendataAm convingerea că nimeni nu vrea să se construiască celebra centură a municipiului Bacău. Cel puțin nu acum și nici așa cum este proiectată acum. Nici nu mai are importanță de câte ori e licitată, contestată, întoarsă și răsturnată.

Ziarul de Bacău a scris despre cea de-a 200-a contestație. Eu cred că nu-i nicio ”lovitură de teatru”, ci doar că ”asta-i piesa”.

Impresia mea este că firma contestatoare este pusă de PSD sau de CNADNR  să blocheze la infinit licitația, pentru că nu sunt bani, nu e buget, așa cum s-a promis oficial. Și, atunci, se folosește varianta blocării prin contestații și termene lungi, până la găsirea de soluții de finanțare.

Altfel nu-mi explic de ce nu s-au efectuat măsurători, expropieri, intabulări și tot ce mai trebuie ca atunci când se vor finaliza procedurile de atribuire a contractului, turcii să intre ca-n brânză. Să n-aibă nicio opreliște.

Acum, firma turcească, desemnată câștigătoare a doua oară de CNADNR, n-are nici unde să-și facă organizarea de șantier, înafară, poate, de Hotelul Dumbrava, acolo unde au descins turcii de câteva ori până acum, pentru discuții cu reprezentanții firmelor băcăuane de construcții sau furnizare de materiale de construcții.

Doar dacă nu cumva proiectul a fost modificat și vom avea parte de o centură de ocolire suspendată, după modelul autostrăzii lui Oprescu. Și așa centura băcăuană este într-o perpetuă suspendare de vreo 10 ani.