butacu_romeoPe 25 mai, votanții din comuna Luizi Călugăra vor primi două buletine de vot. Pe unul, mai voluminos, vor avea de ales ce europarlamentari să-i reprezinte în Parlamentul European.

Al doilea va fi cel mai important pentru ei, pentru că pe el este trecut și numele viitorului primar al comunei. După ce Aurel Varga și-a dat demisia, autoritățile organizează alegeri parțiale.

Deși comuna este una dintre cele mai mici, doar vreo 3 mii și ceva de votanți, rezultatul scrutinul din 25 mai este unul foarte important pentru partidele politice.

Liberalii nu vor să piardă un fief nesperat în 2012, pesediștii vor să-și demonstreze forța de partid de guvernământ, iar pentru pedeliștii sau pentru cei de la Mișcarea Populară ar echivala cu o mare victorie și cu un reviniment al dreptei.

Trebuie luat în calcul și faptul că Luizi Călugăra este o comună lipită de Bacău, cu terenuri extrem de valoroase și cu vreo 7 km din viitoarea centură a municipiului.

Tocmai de asta luptele au început deja și sunt crâncene. Interesant este că din fosta echipă de consilieri ai lui Varga provin trei candidați și, din câte se pare, între ei se va duce războiul cel mare.

Astfel, actualul primar interimar (viceprimar) Romeo Butacu (foto)  va candida din partea Partidului Mișcarea Populară și pare a avea cele mai mari șanse, pe considerentul că este ”primarul în funcție”.

PSD-UNPR-PC are drept candidat tot un fost consilier PNL, pe numele său Florențiu Butacu.

PNL, partidul primarului demisionar va defila cu Nelu Ilieș.

Mai candidează Anton Iancu – PDL, Anton Horvat – PER, Petre Horvat – PP-DD.