„Partidul e-n toate
E-n cele ce sunt
Și-n cele ce mâine vor râde la soare …”

Versurile lui George Lesnea par mai actuale ca niciodată. Știam că la PSD nimeni nu este lăsat în urmă, însă mișcarea următoare este cea mai spectaculoasă din ultimii ani.

După ce a fost trimis la Runc să propăvăduiască binefacerile social democrației în cătunul buhușean, fostului președinte al Consiliului Județean partidul i-a refuzat întoarcere la cârma DGASPC Bacău, instituție pe care o păstorise de la începuturile ei.

Condamnarea Danielei Tîțaru, cea care l-a înlocuit la cârma instituției în ultimii 4 ani, îi cam făcuse pârtie. Toată lumea era sigură că Sorin Brașoveanu se va întoarce la DGASPC și, totuși, cineva nu l-a vrut acolo. Decizia a fost o surpriză, transformându-l pe acesta în compătimitul partidului.

Surse din PSD susțin că Sorin Brașoveanu va reveni, totuși, în viața publică, însă nu a județului Bacău. Partidul i-a mai oferit o oportunitate, postul de administrator public al județului vecin și prieten Neamț.

Deși informația e pe surse, cert este că postul a fost scos la concurs pe 21 decembrie iar examenul scris e săptămâna viitoare.

Relațiile de prietenie dintre cele două conduceri social-democrate, Bacău și Neamț, au fost consfințite printr-o cascadă de contracte obținute în ultimii 4 ani de firmele de casă ale lui Ciorăpel în județul Bacău. Ceva datorii, măcar morale, or mai fi rămas de achitat.