Prin septembrie, Bogdan Seto, șeful ADIS, anunța cea mai profundă criză a gunoiului pe care a avut-o județul Bacău vreodată.

Între timp lucrurile au evoluat fix în sensul celor prevestite de Seto. Așa că de Crăciun vom sta cu gunoiul pe stradă.

La asta duce un sistem construit strâmb cu oameni strâmbi.

S-a forțat crearea ADIS folosindu-se toate pârghiile posibile (politice, administrative, financiare, de cumetrie). Rezultatul la care s-a ajuns demonstrează că ori am luat banii de le UE folosindu-se minciuni, ori s-a mințit la implementare.

La Bacău nu bate nimic, prețuri, costuri, număr de locuitori, cantitate de gunoi, societăți comerciale, operatori, primării. Fiecare operează cu ce numere vrea.

Vârf de lance Moineștiul, adică municipiul ministrului Viorel Ilie de la ALDE. Părintele proiectului senatorul Dragoș Benea, președintele PSD abia de s-a pupat pe gură cu aldiștii. Atâta l-a mai lăudat pe Avram și organizația lui de ziceai că vrea să se înscrie în partidul lui Tăriceanu.

Nici pesediștii nu-s mai breji. Pe locul 3 la datorii se află Oneștiul lui Gnatiuc. Oricum, toți sunt „de-o mamă”.

La cât de gravă poate deveni situația mi se pare ciudată lipsa de reacție publică atât a senatorului Benea cât și a președintelui (ADIS și a Consiliului Județean) Sorin Brașoveanu.

Parcă-și doresc intrarea în criză.

Și de ce să nu-și dorească?

Ar urma o adevărată nebunie cu bani publici. Reziliază contractele cu Eco-Sud și Romprest. Organizează alte licitații, poate se așează altfel lucrurile, dacă nu avem firmele noastre, ale primăriilor. Până atunci fiecare se descurcă cum poate și-s băieți descurcăreți. Banii de la UE i-a păpat lupul și dacă trebuie dați înapoi asta e. UE e a dracului. Capitaliștii cu firmele lor vor să ne jupoaie, lasă că ne facem curat la noi în bătătură, mai scump și mai prost dar cu firmele noastre. Noi suntem români.

Și dacă plățile întârzie se vor bloca și conturile primăriilor, bucată cu bucată. Atunci să te ții. Că salariile la funcționari le poți plăti dar orice investiție sau chiar utilități nu prea.