ALDE1La sfârșitul săptămânii trecute s-a constituit filiala băcăuană a Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), prin fuzionarea organizațiilor Partidului Conservator (PC) și Partidului Liberal Reformator (PLR).

Deputatul Constantin Avram a susținut că filiala, a cărei președinte este, va ocupa locul 3 în economia politicii băcăuane.

La alegerile locale ALDE Bacău vrea să obțină „între 11,5% și 15%”, adică minimum 10 primari, 15 viceprimari, 6 consilieri județeni și 150 de consilieri locali.

Conducerea noii filiale ALDE este asigurată „paritar”. În afară de Avram care este președinte, restul funcțiilor au fost împărțite frățește: doi președinți executivi (Viorel Ilie si Viorel Toma), doi prim-vicepreședinți (Maricica Coșa și Cosmin Lefter), doi secretari coordonatori (Vasile Humulescu și Cosmin Isăscescu) Din Biroul Executiv Județean mai fac parte 10 vicepreședinți și 8 membri.

Într-un exces de eleganță, Avram a declarant că „PLR a venit în noua construcție cu oameni  cu experiență politică”. Aș putea fi malițios, și iată că pot, și să spun că niciun pelerist n-a ocupat vreodată măcar o funcție de consilier local.

Asta nu înseamnă că nu au valoare. Înseamnă doar că sunt idealiști care încă mai cred că facebook-ul l-a făcut președinte pe Iohannis, că CTP-ul e ziarist de investigații și că politica e un hobby care se face din birou, pe banii altora. Realitatea va fi dură cu ei.