ParaschivescuAsta n-a înţeles preşedintele municipalei PDL, Andrei Paraschivescu. Ca să poţi călători cu autobuzul în Bacău trebuie să fii instruit. Să ştii totul despre trasee, municipiu, orar, preţul biletelor şi locul de unde se pot procura ele.

Neiniţiaţii n-au ce căuta în mijloacele de transport în comun. Este şi o formă de autoapărare, de protecţie împotriva duşmanului de clasă. Ce să caute un politician şi profesor universitar în autobuz? A vrut să facă spionaj?

El, autobuzul, este doar pentru noi, proletarii. De aia se cheamă: transport public în comun.

Până aici a fost un soi de pamflet. Treaba serioasă este următoarea:

Politicianul a povestit că a încercat să meargă duminica trecută cu autobuzul. N-a reuşit.

„Nu am găsit un panou informativ, pe care să fie trecute traseele, numerele autobuzelor și zonele. Nici bilet nu am avut de unde să îmi iau. Nici nu ştiu de unde, trebuie să întrebi. Ar fi fost normal să fie o informație cu orarul autobuzelor. Mai mult, dacă vrei să vezi unde merge un autobuz trebuie să fugi după el sau să sari în fața lui să citești plăcuța”.

Partea veselă este că printr-o simplă remarcă a reuşit să-şi facă prieteni şi la Primărie şi la Deşteptarea.

Treaba cu panourile este rezolvabilă.

Îmi aduc aminte cum într-o singură noapte Bacăul a fost inundat cu indicatoare albe, în formă de săgeată, având inscripţionat „spre Stadionul Municipal Dumitru Sechelariu”. Nu-mi aduc aminte cât a costat, dar ştiu că au fost executate la firma unui cumătru.