oaielupDupă ce Dumitru Sechelariu a pierdut Primăria Bacău (cu toate consecințele de rigoare) au apărut luptătorii anti-Sechelariu.

Și nu mă refer la cei care timp de două mandate au scris liber și au semnat cu numele lor, în diferite ziare ale vremii, nici la cei care aveau ”tupeul” să pună întrebări în conferințele de presă, adică să-și facă meseria. Nu mă refer nici la șefii de instituții sau simpli funcționari, care își făceau meseria, cu toate consecințele, făcându-i indirect un bine! Nu la ei mă refer, ci la ”partizanii anti-Sechelariu”.

Aceștia au stat ascunși în munți și ”au luptat eroic împotriva tiranului”. Au, și acum, pregătite tot felul de legende, bine ticluite, pe care le spun cui au timp să-i asculte.

Tot felul de lăudători și mincinoși: ziariști, politicieni (mai ales prin PSD, dar și PNL sau PD), directori de diverse instituții nășiți pe funcții chiar de ”Doru”, sau simpli agarici milostiviți cu câte ceva de fostul primar.

Acum l-au reținut pe Romeo Stavarache. Urmează să apară luptătorii anti-Stavarache, să-și revendice meritele.

Împotriva lui au scris mulți, după dictare, într-o vreme. Cum s-a terminat dictarea, paralele sau a murit mogulul, cum au rămas fără inspirație, subiecte sau curaj. Acum vor începe să se dea eroi.  Deja am auzit vreo doi.

De mâine se va umple Primăria, PNL-ul, PSD-ul și alte partide, instituții și cafenele de ”new-partizani”, adevărații eroi ai luptei de eliberare de sub dominația Stavarachiană.

Atenție la noul-partizan! El latră anti-Stavarache deși, încă, mai poartă pe limbă siliconul pantofilor primarului în funcție, atacă pe la spate și este veninos.