pod1Ruga mi-a fost ascultată iar vineri am avut parte de un drum lin şi fără gropi. Şi rugile lui Flenchea şi ale lespezenilor au fost ascultate şi n-au avut praf în bâlciul de duminică (că de aia răcnea primarul, nu că-l lovise-n cap interesul public).

S-a rezolvat treaba la podul dintre Gârleni şi Lespezi. Apolodorul judeţului s-a îndurat şi a asfaltat de-a binelea drumul ocolitor. Aşa că s-a terminat cu gropile şi praful.

Era să-i zic „efectul Bejan”. Am evitat ridicolul (sau, după caz, gloria :)), la mustaţă (fără vreun apropo subtil) din simplul motiv că mi-a zis cineva că traba cu asfaltul nu-i tocmai de bine.

„Nu te mai umfla. Vezi să nu fie vreo pregătire de iarnă”, mi-a tras o păjina peste nas sursa. Se aude că trebuie schimbată soluţia tehnică. Se mai aude că n-au reuşit să asaneze locul în care vor fi montaţi noii piloni. Cică e cam nasol tare.

Apolodorul tocmai din Damasc a îmblânzit Dunărea, ăsta băcăuan cică e îngenunchiat de un izvoraş.

Până pe 28 septembrie mai este timp. Ar da cam nasol la ceveul de constructor de diguri, tunele şi alte pasarele să fii băgat în prelungiri la un podeţ de un firicel de apă.

pod2