Ce ne mai trebuie Insulă? Dă-o dracului! Ne face Consiliul Județean Aqua Park la Măgura. 

Știu că-i o mare premieră și exclusivitate, dar eu n-am auzit de acest proiect până când n-am citit asta într-un comunicat de presă de la CJ, cum că au prezentat marile proiecte ale Bacăului la nu-ș ce târg din Germania.

Frumos este că astea, proiectele, au fost băgate în seamă abia în a patra zi și nu de către marii dezvoltatori, finanțiști sau industriași, ci de meșteșugari.

„În cea de-a patra zi a deplasării, delegaţia băcăuană s-a aflat la Camera Meşteşugarilor din Bavaria unde au avut loc discuţii punctuale cu investitori referitoare la proiectele ce ar putea fi finanţate. Printre cele care au suscitat interes se află Pârtia de schi Slănic Moldova, Aqua Park Măgura, extinderea Hit Park Hemeiuş dar şi crearea de parcuri eoliene.” – zice comunicatul.

Ăsta ne este nivelul, nu trecem de „meșteșugari”.

Nu știu cum aș putea să-i fac să înțeleagă și pe specialiștii din Consiliul Județean că meșteșugarii nemți nu sunt industriașii germani.

Industriași sunt ăia care vor deschide în curând o fabrică BMW în Ungaria, la câțiva kilometri de granița cu România ca să aibă autostradă ungurească și forță de muncă românească. S-au oprit să plătească impozite acolo din cauză că noi suntem incapabili să avem autostrăzi, bun simț în administrație, legislație predictibilă și alte nenorociri de astea capitaliste.

Ăia care i-au băgat în seamă pe reprezentanții noștri sunt doar niște meșteșugari capabili să deschidă cel mult un atelier prin Bacău, nu să investească în extinderea HIT Park și nici să finanțeze un Aqua Park.

Poate că o fi înțeles greșit cel care a întocmit comunicatul, iar Consiliul Județean să se fi dus în Germania cu „Centru de tratament balnear Parc Măgura” din Târgu Ocna.

  • evident că poza e din altă parte. A folosit-o doar să sugerez ce minunăție ne pregătește conducerea județului.