DSC_0015DSC_0032TECNOSTAMP TRIULZI este o firmă italiană ce activează la HIT Hemeiuși și are vreo 400 de angajați.

Face tot felul de „plasticuri” pentru industria auto. Spun unii că unele ar fi mai rezistente decât oțelul.

Cert este că vinerea trecută au inaugurat o nouă unitate de producție, probabil cea mai mare investiție din HIT. S-ar putea să-i fi depășit pe Vimercati. Ca volum e sigur, nu știu ca valoare.

La inaugurare a participat și ambasadorul Italiei la București, Diego Brasioli. Familia Triulzi a avut grijă să-și cheme toți directorii, de prin toată lumea, Mexic, China etc. Au fost și de-ai noștri, președintele CJ Dragoș Benea (care i-a făcut statuie lui Adrian Iordache) și senatorul Dragoș Luchian.

Am descoperit că avem în Bacău proiectanți, ingineri constructori, șefi de șantier de toată lauda și chiar de premiat, care lucrează fix la standarde europene. Italienii i-au găsit aici, nu i-au căutat nici la Suceava, nici în Vrancea, nici la Istanbul, nici în altă parte.

Au mai fost și niște gesturi de caritate interesante. Inner Wheell a luat o sumă pentru nu mai știu ce proiect, la fel și Colegiul Național Ferdinand pentru ceva cu robotică.

S-a vorbit în engleză și română. N-am priceput foarte tare de ce. Cred că era mai mișto italiana, mai ales că 75% dintre invitați o înțelegeau.

Cel mai tare a fost Triultzi seniorul. De la Nașul încoace n-am mai auzit o engleză atât de colorată cu dulcele accent italian.