Liberalii și USR-iștii ar trebui să se grăbească să intre la guvernare și nu oricum, ci dărâmând Guvernul, spulberându-l.

Ei au primit un mandat duminică și așa arată mandatul lor acum. Românii au votat cu furie. Ei vor schimbări rapide.

Dacă-l mai văd pe Cuc plimbat prin noroaiele Bacăului zicând că face autostradă, când acolo-i un ciot de centură ocolitoare sau dacă Dăncilă se mai plimbă mult printre sălciile de la Insulă, mandatul poate fi anulat rapid pe motiv de incapacitate și fără să fii o zi la guvernare. Românii nu mai au răbdare și nici nu mai vor să „înțeleagă”.

Singura variantă câștigătoare și conformă cu mesajul votului pentru fericiții de duminică seara este cea a alegerilor parlamentare anticipate urmată, bineînțeles, de un guvern eficient.  

Există și varianta cedării deliberate din partea actualei coaliții de guvernământ. E o variantă perversă politic, promovată destul de intens de liderii PSD, pentru că a funcționat perfect în urmă cu 4 ani.

După tragedia de la Colectiv, Victor Ponta a făcut pasul în spate, după toate regulile unei democrații occidentale. A urmat Guvernul Cioloș, fără o susținere reală în Parlament, dependent de voturile PSD. A fost un guvern atât de anemic încât instituțiile care implementau politicile sale în teritoriu erau conduse de liderii locali ai PSD.

Totul s-a decontat la parlamentarele din 2016.

PSD are și varianta, foarte plauzibilă, de a rămâne la guvernare și să facă ceva sau câte ceva real pentru cetățeni. Doar așa vor mai recupera câte ceva.

Dacă sunt incapabili vor ajunge din urmă PNȚ-CD-ul.