aldePartidul rezultat din fuziunea PLR cu PC se va numi ALDE şi va candida independent la alegeri.

Acesta este rezumatul unei acțiuni politice consumate deja, în esența ei, dar care va apărea pe TV abia mâine.

În spatele scenetei publice stau rațiuni politice extrem de realiste, chiar dacă, la o primă vedere, par ușor meschine.

Dacă analizăm punctul în care au ajuns cele două formațiuni politice, realizăm că acestă fuziune era singura variantă de supraviețuire. Nu garantează nimeni că va fi o reușită, dar este singura modalitate prin care se mai poate salva ceva.

Atât PC cât și PLR sunt, acum, dependente 100% de PSD. Numai că le sufocă UNPR-ul. La ce poziție și pretenții are partidul generalului, până și PSD-ul are probleme de respirație.

Cu siguranță, liderii PC și PLR, actualii parlamentari ai celor două partide n-ar mai fi primit niciun loc pe listele PSD-UNPR la viitoarele alegeri parlamentare.

Luate separat, cele două partide au alte nevoi.

Pentru Partidul Conservator fuziunea cu PLR este o reetichetare, pe principiul „cum poți scăpa ușor de o etichetă? Lipești o etichetă nouă peste cea veche.”

Trebuie să se desprindă de imaginea pușcăriașului Voiculescu, președintele fondator. Clar, la noua formațiune rezultată, nu va mai avea acestă funcție onorifică.

 

Partidul lui Tăriceanu și a celor câțiva foști liberali exmatriculați avea nevoie de structuri, pentru a nu fi luat de valul primelor alegeri.

Înafară de câțiva parlamentari PLR nu reprezintă nimic.

Ăștia ai lui Constantin arată a partid pe alocuri. Au măcar niște primari, consilieri, sedii, niște directori pe la APIA sau alte structuri bugetare asemănătoare.

Sunt curios ce poziție vor adopta propagandiștii de la antene.

O ultimă remarcă:

Numele noii formațiuni politice denotă o mare grabă și lipsă de profesionalism. Ca să se ajungă la acronimul ce definește grupul liberalilor din Parlamentul European, ALDE (The Alliance of Liberals and Democrats for Europe), s-a forțat o înșiruire de cuvinte care sunt mai aproape de PLD, iar „E”.-ul din coadă nu reprezintă nimic.