Cum nu ne spun adevărul aleșii noștri cu un aer grav și aplicat pe problemă, nici măcar eu nu-mi mint nevasta. Dacă ar primi vreodată roluri în vreun film sigur s-ar lăsa cu Oscaruri.

Nu mai povestim istoria nefăcutei șosele de ocolire a municipiului Bacău. Probabil că o știe toată lumea. Acum, suntem la episodul rahat turcesc.

Turcii ne-au cam lăsat cu ochii în soare. Guvernanții vor să scoată maximum și din rahatul ăsta.

Pe la minutul 44, Dragoș Benea zice că în septembrie se scoate din nou la licitație, că toată lumea se grăbește. Ministrul Transporturilor zice că-s alocați bani mulți.

Doar că 3 minute și ceva mai târziu, un nene bărbos, de zici că-i turc, de la „autostrăzi” zice că ne dă „o veste bună”. Cică, jumătatea de est a centurii de ocolire va fi făcută în regim de autostradă. Am mai auzit povestea asta. Că va face parte din viitoarea autostradă Ploiești – Buzău – Bacău și unde o mai duce.

Doar că abia asta-i vestea rea. Este vorba despre un alt proiect, altă licitație pentru proiect, alte avize, alte costuri, alte expropieri. Totul se dublează, totul se complică. Cum fac asta până în septembrie n-am cum să înțeleg.

Adevărul este că nu cred că se va face vreun metru de șosea de ocolire mai devreme de 2020.

Oricum, conferința petrecută înainte de Paște și despre care n-am scris mai nimic până acum, pe motiv de „Săptămâna Mare”, este instructiv-educativă.