cardisti3 cardiști au fost arestați în urma unor descinderi ale polițiștilor de la combaterea criminalității organizate din Bacău și Galați, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. Bacău. Și-a băgat nasul și FBI-ul. 

Ieri, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Bacău, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Bacău, cu sprijinul polițiștilor de combatere a criminalității organizate din Galați, au destructurat un grup infracțional organizat specializat în deținere de instrumente în vederea falsificării instrumentelor de plată electronică, efectuarea de operațiuni financiare în mod fraudulos și operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice.

Polițiștii au efectuat cinci percheziții domiciliare în județele Bacău și Galați, în urma cărora au ridicat mai multe medii de stocare a datelor, sisteme informatice, componente electronice folosite la confecționarea echipamentelor destinate fraudării bancomatelor, 31.000 de franci elvețieni, 1.150 de euro, 360 de dolari americani, 400 de lire sterline și 3.050 de lei.

Patru bărbați, cu vârste cuprinse între 35 și 45 de ani, au fost conduși la sediul D.I.I.C.O.T – S.T. Bacău, pentru cercetări, în baza mandatelor de aducere emise pe numele lor.

Față de trei persoane s-a luat măsura reținerii pentru 24 de ore, urmând a fi prezentate instanței de judecată, cu propunere de arestare preventivă.

În această cauză polițiștii români au cooperat cu FBI.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale –I.G.P.R., Serviciului Român de Informații și Departamentului de Informații și Protecție Internă.

La activități au participat și jandarmi din cadrul Grupării Mobile de Jandarmi Bacău.