Din punct de vedere politic anul 2013 s-a caracterizat prin schimbarea președinților la cele mai importante organizații județene cu două excepții.

Astfel, PSD, PDL, PP-DD, UNPR și PMP au avut parte de schimbări la vârf, liberalii și conservatorii fiind singurii consecvenți.

PDL și PP-DD au avut chiar câte trei președinți anul trecut.

Iar, Valerian Vreme a fost președinte de două ori, la două partide diferite.

Pedeliștii l-au schimbat pe Gabriel Berca cu Valerian Vreme și apoi cu Tudorița Lungu. La Partidul Poporului s-au rânduit pe Florin Dănilă, Ioan Melinte și Marcel Bujor.

La UNPR, Adrian Mironescu a cedat, discret, în favoarea lui Vasile Manole.

La Partidul Mișcarea Populară doar am făcut cunoștință cu primul președinte, deputatul Valerian Vreme, fostul șef al pedeliștilor băcăuani. Curiozitatea ”speței” e că partidul este aproape neînființat :). Dar, structuri are.

Însă, marea surpriză a venit de la organizația cea mai conservatoare, PSD. Matusalemicul Viorel Hrebenciuc – întâiul a cedat funcția în favoarea mai tânărului Dragoș Benea, președintele Consiliului Județean.

Ciudățenia vine din faptul că Hașul a cedat după succesul absolut înregistrat la alegerile parlamentare.

2013 a fost un an destul de ”vesel”, din punct de vedere politic: interimate, alegeri, contre, reașezări, migrație …

Însă, anul a debutat cu un deces. Cel mai important eveniment – din același punct de vedere, adică politic. Greutatea sa va putea fi măsurabilă abia în 2016, până atunci e o simplă apreciere de blogger.