Groapa-de-gunoiAdică s-a oficializat criza gunoiului. Ce ziceam eu pe aici, acum vreo săptămână, a făcut public astăzi prefectul Dorian Pocovnicu și directorul de la Agenția de Mediu, Paul Toderică.

Zice GM-ul de la Ziarul de Bacău (pe această cale-l felicit pentru curajul de a ieși pe teren, știu că i-a fost greu 🙂 ) că prefectul a somat public Primăria Bacău, în cadrul ședinței de Colegiu Prefectural, să ia măsurile necesare pentru remedierea problemelor la groapa de gunoi.

Garda de Mediu a amendat ieri municipalitatea băcăuană cu 500 de milioane de lei vechi și i-a pus în vedere să remedieze situația urgent.

“Am pus în vedere Primăriei că până la 30 ianuarie 2016 trebuie să rezolve problemele, în caz contrar vom fi nevoiți să suspendăm activitatea la groapa de gunoi pe o perioadă de șase luni. Dacă nici în această perioadă Primăria nu va remedia problemele, vom anula autorizația de mediu”, a declarat directorul Agenției de Mediu Bacău.

Cei de la Primărie nu s-au speriat tare. Zic că n-au de ce să-și facă probleme.

Eu zic că dacă nu dau drumul la documentele pentru licitația pentru înlocuirea Soma cu Romprest îi lasă ăștia fără groapă 🙂 . Oricum, procedura, odată declanșată, este mai greu de oprit.