Pentru PSD Bacău ziua de ieri a fost una plină din punct de vedere mediatic.

Mai întâi s-a tăiat panglica la blocul operator şi secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă de la Spitalul de Pediatrie. Investiţia este de 20 de miliarde de lei vechi, însă deocamdată nu este şi funcţională din cauza lipsei de personal. Aşa că cele trei săli de operaţie vor rămâne în continuare goale, cel puţin până când Ministerul Sănătăţii se va gândi să deblocheze posturile.

(în fotografia luată de pe blogbacau.ro, Dragoş Benea -preşedinte CJ Bacău şi Aurelia Ţaga – manager Spitalul de Pediatrie)

A urmat conferiţa de presă de la sediul PSD care a avut ca subiect noua lege a sănătăţii aflată în dezbatere publică (sau scandal public). Cosmin Necula (preşedinte CN TSD) Dan Stoica (managerul SJU), Aurelia Ţaga (managerul Spitalului de Pediatrie) şi Aurel Creţu (liderul Sanitas) s-au chinuit să ne explice care sunt obiecţiile la draftul de lege aruncat în agora.

Pe finalul conferinţei au început să sune telefoanele: „Deschideâi televizoarele. Toate posturile titrează că Hrebenciuc este cercetat de DNA într-un dosar disjuns din cel al finanţării ilegale a campaniei lui Mircea Geoană”.