Rocri BuhusiPentru mine, ”ziua de bani” a avut diverse forme: ziua de salariu a părinților, ziua de bursă a nevestei, ziua când vine șomajul, ziua când vin pachetele de afară, ziua în care ”intră factura”, ziua în care intră banii pe card etc.

Fiecare ”zi” corespundea unei date fixe, determinate de altceva, decât dorința mea de a avea buzunarul plin, sau de altcineva.

Din poza atașată acestui material deduc că a fost zi de salariu în Italia. Rând la Rocri, pentru Western Union, n-am mai văzut. Nu cred că i-a pocnit pe toți amanetatul sau schimbatul de valută, așa de dimineața, înainte de deschidere. Rămâne doar primitul banilor de afară.

Este posibil să fi fost zi de salariu și în Anglia, însă cred că ponderea de buhușeni plecați la muncă afară a rămas pe Italia, deși ”insula” atrage tot mai tare.

Cea mai bună ”intreprindere” pentru bugetul orașului Buhuși rămâne ”Italia”. De aici vin banii pentru plata taxelor și impozitelor locale. De aici vin banii pentru plata firmelor locale împrietenite cu bugetul local.

Apropo, poți să-ți dai seama când plătește Primăria facturile firmelor de casă după bancomatele blocate din lipsă de lichidități.